2011-05-02 15:20:06• hírek • Szatmár.ro

Elindult a Kultúrkaraván

Harmadik alkalommal indult útjára hétfőn a Szatmári Kultúrkaraván.

Idén is Erdődről indult az immár harmadik alkalommal megrendezett Szatmári Kultúrkaraván nevet viselő rendezvénysorozat, melynek célja, hogy a Szatmárnémetibe összpontosuló kulturális életet kicsit házhoz vigyék a megye többi városába. A Szatmár Megyei Tanács által szervezett programsorozatban az intézmény minden kulturális profilú alárendelt intézménye szerepet vállalt, sőt, a karavánnal robognak városról Városra a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal által tavaly átvett intézmények, a Dinu Lipatti Filharmónia illetve az Északi Színház is.

A hétfőn elindított karaván május 8-ig marad Erdődön, addig a Szatmár Megyei Múzeum, a Szatmár Megyei Könyvtár, az Északi Színház, a Szatmári Művészeti Iskola, A Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Szatmár Megyei Központ valamint a Filharmónia fog rendezvényeket tartani az erdődiek által felajánlott helyszíneken. A színdarabok, népzenei és könnyűzenei előadások, kiállítás és komolyzenei koncert mellett ez alkalommal Erdődön megrendezik a Hagyományos Termékek Vásárát, amelyen többek között a helyi általános iskola és óvoda tanulói által készített tárgyakat is meg lehet majd vásárolni.

A kultúrkaraván május 9. és 15. között Tasnádon állomásozik, május 16. és 22. között pedig  Sárközújlakra viszik a kultúrát. Május 23. és 29.között Avasfelőfaluban áll meg a karaván, május 30. és június 5. között pedig Nagykárolyban lesznek majd rendezvények. A karaván végállomása Szatmárnémeti, a megyeközpontban június 6 és 12 között lesznek ebből az alkalomból megszervezett kulturális rendezvények.

A 20 ezer lejes költségvetésből szervezett rendezvénysorozatból nagy összeg a produkciók, kellékek, kiállítási tárgyak szállítása, és sokat költenek a rendezvények népszerűsítésére is. A román és magyar nyelvű műsorfüzetek, szórólapok és plakátok remélhetőleg meghozzák a várt sikert, és a 2009-es, háromezer fős résztvevői számot, illetve a 2010-es résztvevői számot idén sikerül jóval túlszárnyalni.


Sajtótájékoztatón beszéltek az idei karavánról
Sajtótájékoztatón beszéltek az idei karavánról


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: